fredag, juli 14, 2006

En våd drøm

Tænk sig engang hvis vi havde en ansvarlig supermagt, en supermagt der brugte sine superevner og -magt til at sikre fred, fordragelighed og retfærdighed i verden. Tænk dig engang, hvis en sådan supermagt besluttede sig til at den korteste vej til fred og demokrati i Mellemøsten var at sige "enough is enough" til Israel.
Tænk hvis en sådan supermagt understøttede sin klare røst med at tilbageholde økonomisk hjælp til Israel. Tænk hvis den flyttede 7. flåde nærmere til Israels kyst, hvis den begyndte at flyve øvelsesmissioner med B-2'ere i området, måske aktiverede en eskadrille B-52'er på Diego Garcia. Kort sagt hvis den gjorde nogen af de ting en sådan supermagt normalt gør, når den vil understrege et budskab.
Jeg ved godt, at sådanne handlinger nok næppe ville få enhver desperat, terroristisk indstillet araber til at opgive enhver tanke om at komme op til de 72 jomfruer eller at alle de fanatisk zionistiske israelere omgående ville opgive deres ønske om Storisrael. Men ved at tvinge den stærke part i konflikten til at udvise mådehold ville supermagten sende et helt andet signal og få en helt ny lydhørhed i regionen. Og skulle det blive nødvendigt at sprænge et par broer hist og her i Israel, ødelægge noget elforsyning eller smadre et par ministerier, alt sammen blot for at understrege budskabet, så tror jeg udemærket Israel ville kunne forstå eller i hvert fald genkende den måde at argumentere på.

Egentligt bemærkelsesværdigt. Lige i disse dage er der verdenspremiere på en meget rost ny Supermandfilm. Supermand, som efter legenden netop har til formål at hjælpe menneskene (mest dem i USA) til fred og fordragelighed. Tænk hvis en sådan film kunne inspirere supermagten USA til at gøre som Supermand. Jeg ser for mig endnu en film "Supermand, the sequel", hvor vor helt overtaler den noget skræmte Bush til først at fyre Rumsfeldt og dermed sende Cheeny endnu engang på hospitalet med hjertilfælde. Helt alene har den stakkels George Walker så ikke andet at gøre, end at tage telefonen og ringe til sin ven Olmert og informere ham om at den rigtige Supermand er på vej sammen med en 30 -40 Tomahawk missiler, hvis altså ikke de begynder at opføre sig bare lidt fornuftigt.
Men det er næsten for Hollywoodsk, og som så meget andet ender det nok bare som en våd drøm.

I'll be back

Ingen kommentarer: